Jaunākās ziņas:

6/recent/ticker-posts

Ceļā uz "Pašpārvaldes projekta dienas" īstenošanu

Pagājušajā mācību gadā, trīs jaunieši no V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas Skolēnu pašpārvaldes devās programmas “Kontakts” iniciatīvu projektu apmācībās, kuru ietvaros paši uzrakstīja savu projektu (vairāk par to, kā gāja jauniešiem, šeit). Šajā mācību gadā projekts tika apstiprināts, tāpēc pašpārvalde ir sākusi aktīvu darbu tā realizācijā!

14. septembrī, pašpārvaldes jaunieši sanāca kopā, lai plānotu “Pašpārvaldes Radošās dienas”, kas norisināsies 29. un 30. septembrī, Tukumā. Tika uzklausīti un izteikti viedokļi, ģenerētas idejas, kā arī veikti radoši grupu darbi, lai kopā noorganizētu lielisku saliedēšanās pasākumu divu dienu garumā! Skolēnu pašpārvaldes viceprezidents Dāvids Skuška atzīst:

 Projekta laikā pašpārvalde spēs attīstīt iekšējo kopības un vienotības sajūtu, kura tiek būvēta no jauna kopš pandēmijas pārvarēšanas. Manuprāt, ka braucienā uz Tukumu mēs spēsim iepazīt viens otru tuvāk, stiprināt savstarpējo sapratni un sadarbību. Šis projekts mums dos iespēju vēl tuvāk iepazīstināt skolas kolektīvu ar pašpārvaldes darbu, tās mērķiem un struktūru. Ceru, ka tieši šīs iepazīstināšanas dēļ mūsu kolektīvs nākamajā gadā varētu būt vēl kuplāks.

“Pašpārvaldes radošo dienu” ietvaros aktīvie skolēni dosies pieredzes apmaiņā uz Tukuma 2. vidusskolu, saliedēsies un dosies āra aktivitātēs kopā ar izaugsmes treneri, kā arī, protams, ģenerēs idejas, apspriedīs darāmo un sparīgi gatavosies nākamajam projekta posmam – “Pašpārvaldes Projekta dienai”, 19. oktobrī.

“Pašpārvaldes Projekta diena” tiks organizēta sadarbībā ar Zemessardzes 45.kaujas nodrošinājuma bataljonu. Kopā ar pašpārvaldes jauniešiem tiks izstrādāts orientēšanās maršruta plāns ar dažādu izglītojošo stendu izvietojuma plānu. Pašpārvaldes jaunieši ne tikai caur sarunām iepazīs Zemessardzes ikdienu un darbu, bet arī gūs jaunas iemaņas tipogrāfijā.

Projektu dienā skolēni pa grupām vispirms tiks neformālā veidā iepazīstināti ar visu, kas saistās par un ap pašpārvaldi un tās darbību. Savukārt pēc tam viņi tiks virzīti uz “Skautu mežu”, kur kopā ar klasesbiedriem tiks iziets maršruts un pildīti dažādi neformālie uzdevumi un aktivitātes.

Mēs vēlējāmies, lai no projekta labumu gūst ne tikai pašpārvalde, bet arī pārējie skolas skolēni. Pēc pandēmijas jaunieši ir palikuši diezgan slinki un viens no mūsu mērķiem ir to izmainīt. Projekta ietvaros skolēni ne tikai saliedētos ar visu klasi un labi pavadītu laiku, bet arī izglītotos par to, kas vispār ir pašpārvalde un kāda ir tās funkcija, jo bieži vien skolēni to nemaz īsti nezin... Katrā ziņā, būs forši!

saka Skolēnu pašpārvaldes prezidente Laura Adrija Olševska. 

Projektu dienā skolēni pa grupām vispirms tiks neformālā veidā iepazīstināti ar visu, kas saistās par un ap pašpārvaldi un tās darbību. Savukārt pēc tam viņi tiks virzīti uz “Skautu mežu”, kur kopā ar klasesbiedriem tiks iziets maršruts un pildīti dažādi neformālie uzdevumi un aktivitātes.

Visbeidzot, sekos izvērtēšanas posms, kurā jaunieši analizēs projekta īstenošanas procesu un sasniegto rezultātu. Šī projekta rezultātā ieguvēji būs visi – gan pašpārvaldes jaunieši, gan skolēni.

Lai jauniešiem ir darba spars, pozitīva attieksme un veiksme šī projekta sekmīgā realizācijā!

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Rakstu sagatavoja: Laura Adrija Olševska

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri