Jaunākās ziņas:

6/recent/ticker-posts

Mūsu pašpārvaldes jaunieši pašpārvalžu mācībās "Kontakts"!

24. martā trīs aktīvi pašpārvaldes jaunieši - Laura Olševska, Dana Blūma un Dāvids Skuška, kopā ar atbalsta personu Sangritu Upenieci, devās Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras organizētās trīs dienu pašpārvaldes mācībās "Kontakts" Aizputē, kurā apguva projektu rakstību, iedvesmojās, smēlās jaunas idejas un zināšanas, kā arī nodibināja jaunus kontaktus ar citām pašpārvaldēm.

Dāvids Skuška par mācībām saka: 

Projektā "Kontakts" es piedalījos, lai vairāk uzzinātu par projektu rakstīšanu un realizēšanu. "Kontakta" laikā, Aizputē, man arī tika dota iespēja tuvāk izzināt pilsoniskās līdzdalības un iekļaušanas veicināšanas veidus. Kuldīgā atgriezos ar pozitīvām emocijām un jaunām zināšanām, kuras es varēšu pielietot pašpārvaldes jaunā projekta izveides procesā.
Jaunieši mācījās sadarboties, komunicēt, uzklausīt, kā arī dalīties pieredzē. Caur dažādām neformālām aktivitātēm un pieejām jauniešiem stāstīja par pilsoniskās līdzdalības veidiem, iekļaujošu sabiedrību u.tml. Lika iejusties svešā lomā un padomāt par to no cita skatupunkta, vērtēt sevi un sev apkārtējo vidi. Analizēt savu un citas pašpārvaldes, saprast mērķus un prioritātes. Tas viss un vēl vairāk norisinājās trīs dienu pašpārvalžu mācībās Aizputē.

Lai gan mācības bija intensīvas un reizēm šķita, ka visa kā ir par daudz, tās tomēr man pavēra jaunu, plašāku skatu uz pašpārvaldi, lika padomāt par apkārtējo vidi sev apkārt, par cilvēkiem tajā, kā arī deva daudz jaunas zināšanas par projektu rakstīšanu. Esmu priecīga, ka izkāpu no savas komforta zonas un devos šajās mācībās!
par mācībām saka Laura Olševska.

Jaunieši mācību laikā sāka rakstīt paši savu projektu, kuru vēlāk iesniegs projektu konkursā, lai cīnītos par 1200 eiro, kurus pēc tam izmantot projekta realizācijai.

Dana Blūma atzīst:

Es šajās mācībās piedalījos, jo man tika piedāvāta šī iespēja, kopā ar vēl 2 aktīvajiem Skolēnu pašpārvaldes jauniešiem, šogad rakstīt projektu, kas veicinātu pašpārvaldes saliedētību. Šis jau ir 2. gads, kad mūsu skolas pašpārvalde piedalās “Kontakts” projekta rakstīšanā, pagājušajā gadā, rakstīto projektu apstiprināja, līdz ar to, mums bija lieliska iespēja saliedēt kolektīvu caur dažādām aktivitātēm. Tāpēc šogad mēs nedrīkstam padoties, iespēja ir jāizmanto! Patika šīs mācības, jo varējām iepazīt citus jauniešus ar līdzīgām interesēm par aktīvu pašpārvaldes darbu, tāpat, galvenais mērķis tika izpildīts, apgūt to, kā uzrakstīt projektu! Vienīgais, nedaudz nepatika, ka mums visas 3 dienas bija tiešām intensīvs darbs, sākot jau ar pirmo dienu! Bet, šī bija lieliska iespēja pārstāvēt savu skolu!
Novēlam jauniešiem, lai projekts izdotos veiksmīgi!

Rakstu sagatavoja: Laura Olševska

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri