Jaunākās ziņas:

6/recent/ticker-posts

"Pašpārvaldes radošās dienas" Tukumā!


29. un 30. septembrī, iniciatīvu projekta "Kontakts" ietvaros, pašpārvaldes jaunieši devās lieliskā braucienā, pieredzes apmaiņā pie Tukuma 2. vidusskolas jauniešiem. 
Skolēnus izvadāja skaistā ekskursijā pa nesen izremontēto skolu, iepazīstināja ar Tukuma 2. vidusskolas jauniešu domi un tās ikdienu, kā arī jaunieši savstarpēji dalījās ar savu pieredzi un iedvesmoja viens otru darīt vēl.

Pēc tikšanās ar Tukuma 2. vidusskolas jauniešiem, mūsu pašpārvalde devās nelielā ekskursijā pa Tukumu, pēc kā sekoja saliedēšanās aktivitātes izaugsmes trenera Ilvara Ruņģa vadībā. 
Saliedēšanās aktivitātes jauniešiem pavēra jaunu skatu uz to, kā labāk sastrādāties komandā, izprast citam citu, uzticēties ikkatra komandas biedra spējām un potenciālam, kā arī uzklausīt un saprast viens otru pat tad, ja runāt nav iespējams.
Pēc aktivitātēm sekoja projekta "Kontakts" nākamā posma plānošana. 
Draudzīgā atmosfērā, saliedēti, jaunieši ķērās pie aktivitāšu plānošanas. Raitā tempā visas aktivitātes arī tika izplānotas, lai jau pavisam drīz, 19. oktobrī, varam īstenot mūsu projekta tā saukto "kulmināciju" - "Pašpārvaldes projekta dienu". 
Manuprāt, brauciens bija ļoti izdevies. 
Mēs savstarpēji saliedējāmies, kas noteikti uzlabos mūsu nākotnes darbu un sadarbību. Bija jauki vairāk uzzināt par citiem dalībniekiem un radās mīļas atmiņas.
Tukuma 2. vidusskolā bija iespēja uzzināt par citas pašpārvaldes darbu, gūt iedvesmu. Uzskatu, ka šāda pieredze vienmēr noder, jo pašizaugsme ir svarīga.
Kā arī, protams, veiksmīgi izdevās izplānot aktivitātes “Pašpārvaldes projekta dienai",
stāsta ārējās komunikācijas nodaļas speciāliste Elīna Lelde Tūbele.
Nakamajā dienā, kopā ar izaugsmes treneri Ilvaru, skolēni devās vairāku stundu ilgā pārgājienā pa Raudas mežu. Saliedēšanās aktivitāšu, siltu pusdienu, stāstu, teiku, interesantu sarunu un laba garastāvokļa pavadīti, skolēni labi pavadīja laiku dabā.

Kultūras un izglītības nodaļas dalībniece Ksenija Baltiņa saka: 
Man šis brauciens ļoti patika. Izbaudīju aktivitātes un labi pavadīju laiku un saliedējos gan ar pašpārvaldes jauniešiem, gan arī Tukuma jauniešiem. Iemācījos daudz ko jaunu par Tukuma 2.vidusskolas jauniešu domi, to, kādi viņiem ir pasākumi un kā viņi tos organizē. Kā arī ļoti patika aktivitātes ar izaugsmes treneri.
Nākamo nedēļu laikā jaunieši sparīgi strādās pie "Pašpārvaldes Projekta dienas" organizēšanas un plānošanas. 

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.
Rakstu sagatavoja:
Laura Adrija Olševska

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri