Jaunākās ziņas:

6/recent/ticker-posts

AIZVADĪTA ERUDĪTA 2. KĀRTA

8. februārī norisinājās konkurss “Erudīts”, kura tēma martā bija “mitoloģija”. Dalībnieki iepazinās un pārbaudīja savas zināšanas dažādās ar mitoloģiju saistītās tēmās, piemēram, par sengrieķu, arī cittautu, mītiem un dievībām, mitoloģiskiem simboli un notikumiem, senlatviešu dievībām, folkloru, kā arī mitoloģijas klātbūtni mūsdienās.

Dalībnieki atzīst, ka šī tēma esot bijusi ļoti aizraujoša un neparasta. 9.c klases skolnieks, komandas “Slēptais Intelekts 3.0” dalībnieks Emīls Petriks par “Erudīta” 2. kārtu saka: 

Bija interesanti un neparasti jautājumi. Man patika tas, ka jautājumi bija gan par latviešu, gan ārzemju mitoloģiju.

Savukārt 12.a klases skolniece, komandas “Kalvis un Co” dalībniece Katrīna Kiričenko stāsta: 

Man “Erudīta” 2. kārta no sākuma likās ļoti vienkārša, manas komandas atbildes lielākoties bija pareizas. Mirklī, kad pienāca 2. un 3. kārta, mēs piedzīvojām pamatīgu “aprāvienu” un uzminējām (tieši tā, uzminējām) tikai dažas atbildes. Kopumā, “Erudīta” kārta bija jautra, mums “Erudīts” vienmēr ir jautrs. Jautājumi bija interesanti, āķīgi, protams, un no jautājumiem varēja uzzināt daudz jaunu lietu (kā piemēram, ka mēs ikdienā izmantojam vairāk nekā 10% no savu smadzeņu potenciāla).

Dalībniekiem bija jāizpilda arī mājasdarbs. 4.-6. klašu grupai izlasot kādu no piedāvātajām teikām bija jāuzfilmē 30 sekunžu garš video, kurā attēloti teikas notikumi. Savukārt 7.-9. un 10.-12. klašu grupai bija jāizlasa kāds no piedāvātajiem sengrieķu mītiem, kuros iekļauts kāds uz sengrieķu mītiem balstīts teiciens (piemēram, Tantala mokas, Ahilleja papēdis u.tml.), un jāuzfilmē 30 sekunžu garš video, kurā attēlots piemērs, kā attiecīgo sengrieķu teicienu saprot un lieto mūsdienās. Par mājasdarbu papildus punktu ieguva:


4.-6. klašu grupā: 4.b klases komanda “Vinnijs Pūks 2023” un 5.a komanda “Pelmenīši”.

7.-9. klašu grupā: 9.b klases komanda “Patrioti”.

10.-12. klašu grupā: 10.a1 komanda “Zest Gang”, 10.a2 komanda “Žemčužina” un 11.a klases komanda “ŠKŪNIS”.


Savukārt “Erudīta” 2. kārtā uzvaras laurus plūca:

4.-6. klašu grupā: 1. vietā ierindojās 4.a klases komanda “Domātāji”, 2. vietā 6.a klases komanda “Sprīdīši”, savukārt 3. vietā 4.c klases komanda “Taratu”.

7.-9. klašu grupā: 1. vietā ierindojās 8.b klases komanda “Raķetes”, 2.


vietā 9.c klases komanda “Slēptais Intelekts 3.0”, savukārt dalīto 3. vietu saņēma 8.a klases komanda “Mēs nez” un 9.b klases komanda “Patrioti”.

10.-12. klašu grupā: 1. vietu ieguva 10.a2 klases komanda “Žemčužina”, 2. vietā ierindojās 11.a klases komanda “ŠKŪNIS”, savukārt 3. vietā 10.a1 klases komanda “4 Muskatieri”.

Tiekamies jau 27. martā, “Erudīta” 3. kārtā, kuras tēma būs “Kino”.  

P.S Tagad konkursu “Erudīts” būs iespējams vērot arī tiešraidē platformā TikTok, kas tiks straumēta no mūsu skolas TikTok profila (@vpkvsk)! 

Atbalsta: Brain Games, MKM Mežs, Ineses tortes, Zvaigzne ABC, Stender's Pica.

Raksta autore:

Laura Adrija Olševska

 

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri