Jaunākās ziņas:

6/recent/ticker-posts

Aicinām piedalīties VII pasaules diktātā latviešu valodā!

 Šo sestdien, 27. novembrī, plkst. 12.05, ne tikai tīmekļvietnē „raksti.org” un Latvijas Radio 1 raidījumā „Kultūras Rondo”, bet arī Latvijas Televīzijā un sabiedrisko mediju portālā „LSM.lv” jau septīto reizi tiks translēts pasaules diktāts latviešu valodā.

Tajā var piedalīties ikkatrs latviešu valodas cienītājs no visas pasaules un pārbaudīt savas zināšanas, rakstot 307 vārdu garu diktātu ar virsrakstu „Mazsālīto gurķu blūzs”. Tekstu, ko radījis dzejnieks un Latvijas Rakstnieku savienības prozas un dzejas konsultants Aivars Eipurs, diktēs Valmieras Drāmas teātra aktieris Mārtiņš Meiers Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Atzīmes netiks liktas, taču būs norādītas pareizrakstības un pieturzīmju kļūdas un to skaits. Tie, kuri izvēlēsies diktātu rakstīt tiešsaistē, rezultātu varēs apskatīt savā e-pastā aptuveni pēc mēneša, taču tie, kuri rakstīs ar pildspalvu, savu veikumu varēs salīdzināt ar oriģināltekstu uzreiz pēc pasākuma, kas tiks parādīts Latvijas Televīzijā un tīmekļvietnē „raksti.org”.

Visi tiešsaistes diktāta rakstītāji kopā ar izlaboto darbu saņems arī digitālu apliecinājumu par piedalīšanos, savukārt labāko rezultātu īpašnieki tiks apbalvoti ar vērtīgām grāmatām no izdevniecības „Jānis Roze” un „Zvaigzne ABC”.

Veiksmi!

Ierakstīt komentāru

1 Komentāri