Jaunākās ziņas:

6/recent/ticker-posts

"Celt gode Alšvang'"

Šodien, 19. martā, aizvadīta projekta "Nāc tīmeklī!" neformālo aktivitāšu cikla otrā nodarbība, kuras laikā viesojāmies Alšvangā! Suiti mums cēla gode Alšvang', iepazīstinot ar suitu sievām, viedo ciemu, Livonijas ordeņa pili. 

Liepu ielas radošā kvartāla jaunieši, kas organizēja šo neformālo aktivitāšu cikla nodarbību, sākotnēji Kuldīgas novada jauniešus uzņēma gleznainā vietā, pie tējnīcas "Sapņotava". Kā jau pie suitiem, pie ierašanās neizpalika apdziedāšana, kā arī suitu sievas mūs iekustināja ar 8 viļņu pārvarēšanu rotaļā "jūra krāc, jūra šņāc, jūras viļņi bangojās". Protams, galdā tika celts vietējais lepnums - sklandu rausis. 



Tālāk sekoja foto orientēšanās pa viedo ciemu. Jaunieši iepazina vietējās ieliņas, apskatīja ciematu no pilskalna, uzkāpa ugunsdzēsēju tornī un padzērās no vietējā avota. Pats galvenais, ka tas viss tika iemūžināts fotogrāfijās. 

Devāmies uz Livonijas ordeņa pili, kur apskatījām, vēstures liecības no laikiem, kad tur dzīvoja Šverinu dzimta, vēlāk skola. 

Noslēgumā tikāmies ar vietējo jaunieti Mārtiņu Lastovski, kurš mūs iedvesmoja un motivēja rīkoties tālāk, pastāstot par saviem sasniegumiem ugunsdzēsības sportā un pieredzi studējot, kā arī sniedzot muzikālu priekšnesumu. 

Video apskats, par to kā mums gāja visas dienas garumā, pieejams šeit.

Paldies organizatoriem, paldies visiem, kas piedalījās un tiekamies jau nākamajā "Nāc tīmeklī" neformālo aktivitāšu cikla nodarbībā - Snēpelē, 30. aprīlī!

Projekts "Nāc tīmeklī" tiek finansēts ar Eiropas Komisijas programmas ERASMUS+ atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkādu iespējamo izlietojumu.

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri