Jaunākās ziņas:

6/recent/ticker-posts

ATPAKAĻ AR “ERUDĪTA” TREŠO SEZONU!

23. janvārī tika atklāta konkursa “Erudīts” jaunā sezona. Konkurss ir atpakaļ ar dažādiem jauninājumiem, sākot jau ar to, ka tagad “Erudīts” norisinās trīs vecuma grupās. Šogad “Erudīts” sastāv no divām daļām - pirmās, kurā dalībniekiem jāatbild uz atvērtajiem jautājumiem, atbildes tiek iesniegtas manuāli, uz atbilžu lapām, un otrās, kurā, izvēloties pareizo variantu, atbildes tiek iesniegtas platformā Kahoot!, kur būtiski ir arī "ātruma punkti", ko platforma par ātru atbildes iesniegšanu piešķir automātiski, tāpēc šogad konkursā "Erudīts" nozīmīga ir ne tikai dalībnieku erudīcija, zināšanas un prasme strādāt komandā, bet šīs prasmes attīstīt ar ātrumu un attapību. 

“Man ir liels prieks, ka ir izdevies organizēt "Erudītu" jau trešo gadu. Prieks, ka tradīcija turpinās pat pēc skolas absolvēšanas. Īpašu prieku sagādā prieks skolēnu acīs, kā arī iespēja noorganizēt pasākumu, kas ir izglītojošs un palīdz atslēgties no skolas ikdienas dzīves,” saka “Erudīta” idejas autore, šīs skolas absolvente Enija Grēta Fiļippova.

Pirmās kārtas tēma bija “Sala mēnesis”, kurā uzmanība tika vērsta, galvenokārt, uz dabu un tās parādībām, dažādiem ar janvāri saistītiem notikumiem, ziemu un tās ietekmi uz cilvēku. Viena no komandu dalībniecēm Beāte Šneidere atzīst, ka ir bijusi laba organizācija, kā arī paticis tas, ka atbilžu iesniegšana notika gan uz lapām, gan digitāli. Savukārt Ksenija Baltiņa saka: ““Erudīts” bija interesants. Jautājumi bija pietiekoši aizraujoši, tādi, kas lika padomāt. Bija forši!”

Dalībniekiem bija jāsagatavo arī mājasdarbs - savas komandas vizītkarte kā galda karte. Šajā kartē bija jānorāda komandas nosaukums un kādas iedvesmojošas personas citāts. Šī galda karte konkursa “Erudīts” laikā būs novietota uz komandas galdiņa, lai komandas cita citu varētu atpazīt, kā arī paši komandas dalībnieki vienmēr redzētu iedvesmojošo citātu. Papildpunktu par mājasdarbu 1. kārtā ieguva:

4.-6. klašu grupā: 4.b klases komanda “Vinnijs Pūks 2023” un 5.b klases komanda “Marinētie gurķīši”. 7.-9. klašu grupā: 7.c klases komanda “Trīs rūķīši”, 8.b klases komanda “Raķetes” un 9.c klases komanda “Slēptais Intelekts 3.0”. 10.-12. klašu grupā: 10.a1 klases komanda “4 Muskatieri”, 10.a2 komanda “Žemčužina” un 11.a klases komanda “Fosfora Hidroksīds”.

1. kārtas “Erudīta” uzvaras laurus plūca:

4.-6. klašu grupā: dalītajā 1. vietā ierindojas 5.a klases komanda “Pelmenīši” un 5.b klases komanda “Marinētie gurķīši”, savukārt 2. vietu ieguva 4.c klases komanda “Taratu”.

7.-9. klašu grupā: 1. vietā 8.a klases komanda “Mēs nez”, 2. vietā 8.c klases komanda “Rūķīši”, savukārt dalīto 3. vietu ieguva 9.c klases komanda “Slēptais Intelekts 3.0” un 8.b klases komanda “Raķetes”.

10.-12. klašu grupā: dalīto 1. vietu ieguva 10.a1 komanda “Zest gang” un 11.a klases komanda “ŠKŪNIS”, savukārt 2. vietu ieguva 11.a klases komanda “Fosfora Hidroksīds”.

Paldies visiem, kas piedalījās un tiekamies nākamajā “Erudīta” kārtā, jau pavisam drīz - 8. februārī, kad tēma būs “Mitoloģija”.

Atbalsta: MKM Mežs, Ineses tortes, Zvaigzne ABC, Stender's Pica.

Raksta autore:
Laura Adrija Olševska

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri