Jaunākās ziņas:

6/recent/ticker-posts

Ziemeļkurzemes jauniešu konference

Šodien, 31.oktobrī, Ziemeļkurzemes jauniešu konferencē piedalījās arī V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas Skolēnu pašpārvaldes jaunieši - Elīna Lelde Tūbele (9.b), Aleksis Ratenieks (10.a), Dana Lība Blūma (11.a) un Mārtiņš Stebulis (12.a). 
Konference norisinājās Ventspils Valsts 1.ģimnāzijā. Konference norisinājās “UNESCO dienas Ventspilī” ietvaros, atzīmējot Ventspils uzņemšanu UNESCO Globālajā izglītības pilsētu tīklā. 
Konference norisinājās divās daļās - pirmajā daļā jauniešiem bija iespēja klausīties iedvesmas stāstos, savukārt otrajā daļā jauniešiem pašiem bija jādarbojas grupās un jādiskutē par iepriekš izvēlēto tēmu.
Mārtiņš Stebulis piedalījās diskusijā par tēmu "Kas ir jauniešu identitāte?": "Diskusija izvērtās ļoti interesanta, lai gan tā bija īsa. Interesanti bija uzzināt citu jauniešu viedokļus par identitāti ietekmējošiem faktoriem."
Elīna Lelde, Dana Lība un Aleksis piedalījās diskusijā, kuras tēma bija "Kāpec darīt un izmantot iespējas?". 
Jaunieši ļoti priecīgi par iespēju piedalīties un gaida arī citus līdzīgus pasākumus.
Elīna Lelde Tūbele atzīst: "Konference patiesi bija ļoti noderīga un izglītojoša. Papildināju savas zināšanas par vairākām noderīgām tēmām, kuras man, kā jaunietei, patiešām šķita interesantas. Uzzināju noderīgus paņēmienus savai personīgai izaugsmei, motivācijas stiprināšanai, līdzdalības un izglītības uzlabošanai. Konference bija iedvesmojoša un motivējoša. Tā paplašināja redzesloku par cilvēka ieguldījumu savā izaugsmē."
Arī Aleksim Rateniekam šis pasākums šķita izglītojošs un motivējošs: "Vislabāk man patika, ka veiksmīgi un vadoši cilvēki motivējoši stāstīja par savu pieredzi un dažādām izglītojošām tēmām par jauniešiem. Varu teikt, ka vērtīgi pavadīju savu laiku."
Danas Lības Blūmas gūtā atziņa no šodienas pasākuma: "Lai mēs sasniegtu savu izvirzīto mērķi, ir nepieciešams laiks, kurš nav “izniekots ķeksīša pēc”, bet tajā ir ieguldīts darbs, kas veicina pašizaugsmi. Lai šo mērķi sasniegtu, mēs varam kāpt soli pa solītim uz virsotni!"

KONTEKSTS:
Konference notiek “UNESCO dienas Ventspilī” ietvaros, atzīmējot Ventspils uzņemšanu UNESCO Globālajā izglītības pilsētu tīklā.

Konferences aktualitāte: 
Šobrīd mums ikkatram ir svarīgi apzināties izglītības nozīmīgumu un izprast sevi, nebaidīties no sabiedrības viedokļa, domāt ārpus rāmjiem, kā arī izglītot par sabiedrībā aktuālām tēmām un motivēt vidusskolēnus pilnveidoties.

Konferences mērķis: atbalstīt un ilgtermiņā veicināt vidusskolēnos ticību saviem spēkiem, vairot viņos pārliecību par savām spējām un motivēt viņus turpmākās nākotnes veidošanai Latvijā, veicinot politisko dialogu un vienaudžu mācīšanos starp UNESCO izglītības pilsētu tīkla dalībpilsētām, veidojot saites un partnerības.

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri