Jaunākās ziņas:

6/recent/ticker-posts

Dabas daudzveidība Kabilē


10. septembri aizvadījām Kabilē, ERASMUS+ Jaunatnes līdzdalības projekta "Nāc tīmeklī" ietvaros. Kārtējo reizi pārliecinājāmies par to, cik Latvijas daba ir skaista un daudzveidīga.

Īpašas sajūtas radīja gadatirgū sastaptais viesis - maestro Raimonds Pauls.

Neformālo aktivitāšu cikla 8. nodarbībā "Dabas daudzveidība Kabilē" iepazināmies ar vietējo kabilnieku mājražojumiem, iepazinām daudzveidīgos augus Kalnansu purvā, kā arī iepazinām dažādus dzīvniekus - sastapām pat lielāko bruņurupuci pasaulē - kurš šobrīd nemaz nelikās tik liels, lai gan pēc 5 gadiem (kā stāstīja saimniece) bruņurupucis būs visai brangs. 

Jauniešu kopējā tikšanās Kabiles kultūras namā "Sencis"

Pēc iejušanās dabas pētnieku lomā, iepazinām arī aktuālās jauniešu pulcēšanās vietas Kabilē - kultūras namu "Sencis", Z.A.Meirovica Kabiles pamatskolu un Kabiles sporta zāli. 


Dienas noslēgumā paši dalībnieki pagatavoja ko paliekošu no dabas sev pašiem - dalībnieki lēja vaska sveces - visa telpa piepildījās ar vaska smaržu un līdz ar to dalībnieku nogurušajās sējas nogurums noplauka un atkal parādījās enerģija.

"Neformālo aktivitāšu cikla nodarbība Kabilē ir atstājusi pozitīvas emocijas. Gan gadatirgus apmeklējums, gan pastaiga pa purvu, ir atstājušas patīkamas atmiņas," stāsta projekta dalībniece Beāte Šneidere. Arī projekta dalībniecei Izabellai Lībai Titovai šī mēneša nodarbība ļoti patika: "Visvairāk atmiņā paliks gadatirgus un draudzīgām sarunām piepildītais ceļš uz skolu. Prieks, ka varēju uzzināt daudz jauna par Kabili, caur interesantām, neformālām aktivitātēm."

Projekta dalībniece Izabella Lība Titova kopā ar savu jauno draugu - bruņurupuci.

Paldies Kabiles jauniešiem, kas mūs viesmīlīgi uzņēma un atgādināja lepoties ar Latvijas dabas daudzveidību!

Projekts "Nāc tīmeklī" tiek finansēts ar Eiropas Komisijas programmas ERASMUS+ atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkādu iespējamo izlietojumu.

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri