Jaunākās ziņas:

6/recent/ticker-posts

27. martā - ZEMES STUNDA

„Zemes stunda” ir pasauli aptveroša akcija, kas tradicionāli norisinās marta pēdējā sestdienas vakarā no pulksten 20.30 līdz 21.30. Tas ir veids, kā pievērst sabiedrības uzmanību dažādām vides problēmām, tostarp arī Latvijā maz apspriestajam gaismas piesārņojumam un tā ietekmei uz apkārtējo vidi. Akcijas laikā iedzīvotāji un uzņēmumi tiek aicināti uz vienu stundu izslēgt apgaismojumu un maznozīmīgas elektriskās iekārtas, un ik gadu šai iniciatīvai pievienojas arvien lielāks dalībnieku pulks, tomēr svarīgi, lai cilvēki par tās vēstījumu aizdomātos arī ikdienā, izvēloties videi draudzīgus produktus un rīcības modeļus.

VPKV pašpārvalde aicina ikvienu 27. martā no plkst. 20.30 līdz 21.30 izslēgt apgaismojumu un pieslēgties Zemes stundas vakaram rīkotajam koncertam, kurā uzstāsies latviešu etnomūzikas grupa Tautumeitas. Koncerta klausītājus uzrunās TV žurnāliste, Pasaules Dabas Fonda vēstniece Kristīne Garklāva.

Šogad ierasto pulcēšanās pasākumu un fizisko klātbūtni pilsētu gaismas objektu izslēgšanas brīdī ar saukli "Iestājies par dabu!" aizstās kopības sajūta un solidarizēšanās digitāli. Mēs nevaram būt kopā plecu pie pleca, bet mēs varam būt kopā virtuāli! Pasaules Dabas Fonds aicina simboliski samazināt apgaismojumu mājās un pieslēgties Zemes stundas koncertam savā datorā.

Plašāka informācija šeit --->

Ierakstīt komentāru

0 Komentāri